Oletko kiinnostunut organisaatiosi luovuudesta?

Luovuus on Maailman talousfoorumin mukaan kriittinen työelämän kyky. Sitä tarvitaan vauhdittamaan toimintatapojen uudistamista, uusien teknologioiden hyödyntämistä, kehittämään työelämää, tuottamaan kaupallisia innovaatioita sekä tekemään suomalaisesta työelämästä maailman parasta.

Vaikka hyödyt ovat selvät, on suomalaisorganisaatioiden luovuus huolestuttavan heikkoa. Luova Työelämä 2030 -hankkeessa pyrimmekin kasvattamaan organisaatioiden ymmärrystä ja kykyä hyödyntää luovuutta osana työn arkea ja kehitystyötä.

 

Luovan organisaatiokulttuurin viisi osa-aluetta

Organisaatiokulttuurilla valtava vaikutus yksilön luovuuteen

Syksyllä 2022 toteuttamamme tutkimuksen mukaan suomalaisorganisaatioiden suurin vahvuus on ilmapiirissä ja itseohjautuvuudessa. Häiriötekijöiden kuten luovuuteen resursoidun ajan ja varojen puutteen vuoksi organisaatioiden luovuus on huomattavasti yksilöiden luovuutta heikompaa. Lataa ja lue tutkimusraportti!

Markkinointiliiton webinaarissa Yellow Methodin Susanna Rahkamo ja Pauliina Valpas esittelivät organisaatiotason tuloksia ja kertoivat, kuinka suomalaisorganisaatioissa voidaan parantaa luovan työskentelyn ja ajattelun edellytyksiä. Katso webinaaritallenne!

Kehitä organisaatiosi luovuutta kanssamme

Hankkeen todellisena muutosvoimana toimii yksilöiden, yritysten ja liittojen tiivis yhteistyö.
Etsimme organisaatiokumppaneita mukaan vuoden 2023 alussa alkavaan jatkohankkeeseen, jossa sekä yksilöt että yhteisöt voivat kehittää luovuuttaan ohjatusti mutta itsenäisesti digitaalisten työkalujen avulla. Jos haluat kehittää organisaatiosi luovaa kulttuuria kanssamme, ota yhteyttä!

Mukana luovuusmatkalla

Foibekartano suunnannäyttäjänä sotealalla – ajattellaan ja toimitaan luovasti! >>> 
Teknologia, tehokkuus ja luovuus kulkevat Telialla käsi kädessä >>>

Luovuuden Soihdunkantajat

Genelec, ESKO Systems, Reima, Arla, Kaski Agency, Abloy, Kotipizza, Foibekartano, Nomentia, Siemens, Indieplace, Fujitsu, RabbitFilms, Hasan&co, Duunitori, Telia ja Olympiakomitea

 

Palaa Luova työelämä 2030 -hankkeen pääsivulle >